Marokkövek, csiszolatok

Marokkövek és csiszolatok különféle ásványokból a keszthelyi ásványboltban.

Obszidián kő

Világos foltokkal tarkított hópehely obszidián marokkő Indiából. A nyilas jegyűek szerencseköve. Az ezoterikus nemeskőgyógyászatban pedig a gyökér csakra fontos köve. Csontokkal és izületekkel kapcsolatos megbetegedések leküzdésénél használják.

Méret: 3 cm
Obszidián
700.-Ft

Howlit marokkő

Howlit ásványból csiszolt marokkő. A howlit viszonylag ritka kalcium és bór tartalmú szilikát ásvány. Kevés lelőhelye ismert a világon, ahol azonban nagyobb mennyiségekben fordul elő. Színe, megmunkálhatósága, ezoterikus hatása, valamint kedvező ára miatt ékszereket is készítenek belőle. Az ezoterikában a korona csakra köve, mely segít a lélek egyensúlyának kialakításában és megtartásában, valamint az önmegismerés folyamatában.

Méret: 3,5 cm
Howlit
800.-Ft

Aragonit kő

Aragonit ásványból készült marokkő. Kalcium karbonát összetételű, szalagos-sávos szerkezetű, csiszolt és polírozott felületű aragonit Pakisztánból.

Méret: 3,5 cm
Aragonit
1.200.-Ft

Onyx marokkő

Braziliából származó fekete onyx kő gömbölyűre csiszolva. Karakteres színe miatt az ásványékszerek kedvelt anyaga, a bak jegyűek szerencseköve. Ezoterikában az életöröm és harmónia megtalálásának a köve, segít a depresszió leküzdésében.

Méret: 3cm
Onyx marokkő
1.700.-Ft

Faopál marokkő

Opálosodott több, mint 100 millió évvel ezelőtt, trópusi éghajlaton élt fatörzs egy darabja domborúra csiszolva. A fás szerkezet tökéletesen kivehető, lelőhely Madagaszkár. Kedvelt ezoterikus kő, a férfi-nő kapcsolat át/megélésének és a túlzott, csapongó érzelmi reakciók visszaszorításának köve.

Méret: 3.4 cm
Faopál ásvány
1.700.-Ft

Napkő

A napkő hematit zárványoktól vöröses színű ritka földpát (plagioklász) változat. Az indiai kúltúrában szent kőként tisztelik, a testi enrgiák és a szenvedélyek egyensúlyban tartását segítő ezoterikus kő. Szép áttetsző darabjai, mint a bemutatott példány is, csiszolva keresettek az ékszeriparban.

Méret: 3,4 cm
Napkő ásvány
1.800.-Ft

Heliotróp kő

Heliotróp ásvány. Sötétzöld színű mikrokristályos kvarcváltozat, az emberi kultúra egyik legrégebben ismert és használt nemes köve. Az ókori India kultikus köve volt, az ásvány anyagában gyakran megjelenő vörös foltokat az istenek vérének hitték. Kiemelkedő szerepe van az ezoterikában, a gyomor működésre és az emésztési rendszerre van jótékony hatással.

Méret: 2,8 cm
Heliotróp féldrágakő
1.800.-Ft

Tigrisszem marokkő

Sávos szerkezetű aranysárga tigrisszem Dél-Afrikából. Nevét egy fénytani jelenségnek köszönheti, melyet a belsejében zárványként megjelenő krokidolit ásvány rostos-szálas kristálykötegei okoznak. A ráeső fény úgy verődik vissza az ásvány belséjéből, hogy az undulálva elsötétedő és kivilágosodó sávok a tigris szemére emlékeztetnek. Kedvelt féldrágakő, az iker jegyűek horoszkóp köve.

Méret: 3,3 cm
Tigrisszem
1.900.-Ft

Mohaachát csiszolat

Mohaachát marokkő. Achátváltozat, melyben mohaszerű zárványként zöld színű klorit ásvány figyelhető meg. Dekoratív rajzolata és struktúrája miatt kedvelt nemeskő, ékszerkő.

Méret: 3,8 cm
Mohaachát
1.900.-Ft

Rodonit marokkő

Rodonit ásvány Brazíliából származó vöröses rózsaszín darabja csiszolva. Tetszetős színét a mangán tartalom okozza. Ezoterikus nemeskő, mely a szív csakrára hat. Szebb darabjait az ékszeripar is felhasználja.

Méret: 3 cm
Rodonit
2.100.-Ft

Gránát marokkő

Gránát ásvány vörösbarna színű, szabad lapokkal határolt rombtizenkettes formájú kristálya Brazíliából. Az oroszlán jegyűek szerencsehozója. Az egyik legfontosabb ezoterikus kő (gyökér csakra), mely a vérkeringésre, a vér összetételére és tisztaságára hat pozitívan.

Méret: 2,5 cm
Gránát kristály
2.300.-Ft

Lepidolit marokkő

Lepidolitból, azaz lítiumcsillámból csiszolt marokkő. Lelőhely Brazília. A lepidolit a csillámok csoportjába tartozó, lemezes-pikkelyes szerkezetű, magas lítium tartalmú szilikát ásvány. Gazdasági szempontból jelentős, mivel a lítium fém fő forrása, mely nélkülözhetetlen az üveg- és zománcgyártáshoz. Fontos ezoterikus kő, a 7. korona csakrára hat és az egymással kapcsolatban lévő szervek összehangolt működésére gyakorol pozitív hatást.

Méret: 3,8 cm
Lepidolit
2.500.-Ft

Fekete turmalin (schörl) kő

Fekete turmalin (schörl) marokkő. A turmalin bór tartalmú szilikát ásvány számos különleges fizikai tulajdonsággal, melyek a különböző kristálytani irányokban eltérőek. Ilyen például a piezoelektromosság és a keménység. Kiemelt szerepe van az ezoterikus kő terápiában a gyulladásos problémák leküzdésében és a lélek egyensúlyban tartását megzavaró külső hatások tompításában.

Méret: 2,8 cm
Turmalin, schörl
2.500.-Ft

Amazonit kő

Amazonit ásvány. A földpátok csoportjába tartozó kálium-alumínium tartalmú szilikát ásvány brazíliai lelőhelyről. Féldrágakő, az ékszeripar kedvelt köve. Kevésbé értékes változatait díszítőkőként is használják. Ezoterikus hatása is ismert, kiváló a pszichés terhelésből eredő hangulatingadozások kiegyenlítésében. A vízöntők horoszkóp köve.

Méret: 3 cm
Amazonit ásvány
2.550.-Ft

Füstkvarc marokkő

Füstkvarc a barna színű kvarc változat. Ez a gömbölyűre csiszolt átlátszó, kevés zárványt tartalmazó marokkő Brazíliából származik.

Méret: 3 cm
Füstkvarc marokkő
2.600.-Ft

Citrin kő

Aranysárga színű Braziliából származó citrin marokkő. A citrin viszonylag ritkább kvarcváltozat, a szűz jegyűek szerencseköve. Fontos kiemelni az ezoterikus kőgyógyászatban betöltött szerepét, miszerint a 3.(napfonat) csakra legfontosabb köve és így az emésztőrendszerre és az anyagcsere folyamatokra van pozitív hatással.

Méret: 2,9 cm
Citrin
2.600.-Ft

Kiasztolit (andalúzit) marokkő

Andalúzit ásvány keresztkőnek is nevezett változata. Nevét a szerkezetében szabályos kereszt alakban megjelenő fekete zárványokról kapta. Kiemelkedő spirituális hatású ezoterikus kő, segíti az önkontrollt és a félelmek leküzdését.

Méret: 3,4 cm
Kiasztolit (andalúzit) ásvány
2.600.-Ft

Prehnit kő

Prehnit ásvány. Zöld színű kalcium-alumínium szilikát, mely az ezoterikában jelentős gyógyhatással rendelkezik a szervezetet érintő anyagcsere folyamatok egyensúlyban tartásánál. A felesleges túlsúly leadásában segít. A bemutatott darab Afrikából származik és tűs-szálas amfibol kristályokat tartalmaz zárványként.

Méret: 3,5 cm
Prehnit ásvány
2.600.-Ft

Mokait kő

Mokait marokkő Ausztráliából. A helyi őslakosok szent köve. Mind a mai napig különleges hatással bíró mágikus erejű kőként tisztelik. Régészeti leletekben is több helyen megtalálták. Újabban különösen szép darabjait, mint ez a példány is az ékszeriparban is felhasználják.

Méret: 3 cm
Mokait
2.700.-Ft

Kék achát kő

Achát ásvány kék színű, rétegzett-sávos szerkezetű csiszolt darabja Brazílából. Látványos esztétikájú ezoterikus nemeskő.

Méret: 3,2 cm
Kék achát
2.700.-Ft

Rózsakvarc marokkő

Rózsakvarc kő. Szabálytalan alakú, domború csiszolású, kiváló színű és minőségű darab Brazíliából. A kvarc rózsaszínű változata. Ezoterikában a szerelem köve és a bika csillagjegyűek szerencse hozója.

Méret: 3,8 cm
Rózsakvarc
2.800.-Ft

Holdkő marokkő

Holdkő ásvány, fehér színű földpát változat ragyogó kék interferenciával. A fekete kísérő ásvány piroxén. A bemutatott marokkő méretű darab sri lankai drágakőbányából származik, ahonnan a világ legszebb holdkövei kerülnek elő. Kedvelt ékszerkő és jelentős ezoterikus hatású kultikus kő évezredek óta.

Méret: 2,8 cm
Holdkő
2.800.-Ft

Asztrofillit kő

Asztrofillit marokkő. Kiváló szépségű darab, mely rostos szálas kristályok kötegégől áll. Lelőhelye Norvégia. Ritkasága és különleges kémiai összetétele (egy sor ritkafémet tartalmazó szilikát) miatt a gyűjtemények kedvelt ásványa. Az ezoterikában is fontos szerepet kap, mely szerint az anyagcsere folyamatok egyensúlyban tartását pozitívan befolyásolja.

Méret: 3,2 cm
Asztrofillit
2.800.-Ft

Achát marokkő

Achát ásvány. Sávos-szalagos szerkezetű, dekoratív rajzolatú achát marokkő csiszolt, polírozott felülettel. Lelőhely Botswana. Nagy keménysége miatt az iparban, tetszetős külseje miatt pedig az ékszeriparban használják. Horoszkópkő, a bak jegyűek szerencseköve.

Méret: 3,3 cm
Achát
2.900.-Ft

Fluorit marokkő

Nagy tisztaságú, zöld színű csiszolt, polírozott felületű fluorit kristály. Származási hely Kína, ahonnan jelenleg a föld legszebb zöld fluoritjai kerülnek elő.

Méret: 3,5 cm
Fluorit ásvány
2.900.-Ft

Jáspis marokkő

Jáspis kő. Élénk téglavörös színű, kvarc erekkel átjárt, kiváló szépségű darab. Származási hely Dél-Afrika. A jáspis kvarcváltozat, egyedi színe és dekoratív rajzolata miatt kedvelt díszítő- és ékszerkő. Az ezoterikában is fontos szerepe van, a Gyökér csakra köve, az immunrendszer egyensúlyban tartásában és a szervezetben kialakuló különféle gyulladásos elváltozások gyógyításában használható. A kosok szerencseköve.

Méret: 4,3 cm
Jáspis kő
2.900.-Ft

Kalcedon kő

Kalcedon ásvány szalagos-sávos szerkezetű mikrokristályos kvarc változat. Ragyogó világos búzavirágkék színe miatt, mely egyedülálló az ásványvilágban, az ékszeripar keresett köve. Az ezoterikus nemeskő gyógyászatban a légutakat érintő betegségek (torok, gége, tüdő) leküzdésében segít.

Méret: 2,8 cm
Kalcedon kő
2.900.-Ft

Peridot marokkő

A peridot(olivin, krizolit) a természetben előforduló vas-magnézium szilikát, az egyik legfontosabb kőzetalkotó ásvány. Többek közt magmás kőzetek gyakori összetevője, mint pl. a bazaltnak is. Már az egyiptomi kultúrában is kedvelt ékszerkőként használták. Kiemelkedő szerepe van az ezoterikában is, a szív csakra köve, mely az immunrendszert erősíti.

Méret: 2,5 cm
Peridot ásvány
2.900.-Ft

Ulexit

Ulexit ásványból készült marokkő. A kristálytani c tengelyre merőleges orientációjú 1 cm vastagságú csiszolt darabon jól megfigyelhető erre a ritka borát ásványra jellemző különleges optikai jelenség, fényvezető képesség, miszerint a kő alatt elhelyezett írást úgy látjuk mintha felül lenne.

Méret: 4 cm
Ulexit ásvány
2.900.-Ft

Rodokrozit marokkő.

Rodokrozit ásvány remek színű, kristályos-szemcsés szerkezetű, gömbölyűre csiszolt darabja perui lelőhelyről. Karakteres szép színét a mangántartalom okozza. A sötét színű kísérő ásvány tetraedrit. Kedvelt féldrágakő.

Méret: 3,5 cm
Rodokrozit ásvány
3.000.-Ft

Krizokolla marokkő

Krizokolla marokkő kiváló minőségű perui nyers kőből. A krizokolla réz tartalmú szilikát ásvány, réz ásványok bomlása során keletkezik másodlagosan. Már az ókori Görögországban is ismert volt, ahol az aranyművesek használták. Tetszetős kékeszöld színe miatt ma is kedvelt az ékszeriparban, ritkasága miatt pedig az ásványgyűjtők körében is keresett.

Méret: 2,8 cm
Krizokolla
3.000.-Ft

Tűzachát kő

A tűzachát tűzpiros-narancssárga színű ritka achátváltozat. Színe és változatos egyedi mintázata miatt keresett ékszerkő. Ezoterikus hatása is ismert, a gyökér csakra köve, mely pozitív hatással van a terhességre és a gyermeknemzésre. A darab csiszolt polírozott felületű, lelőhelye Mexikó.

Méret: 3 cm
Tűzachát
3.000.-Ft

Jáde marokkő

Zöld imperiál jáde marokkő a klasszikus lelőhelyéről Mianmarból. Metamorf keletkezésű szilikát ásvány. Puha, ugyanakkor nagyon szívós, szinte törhetetlen, amely a sajátos belső szerkezet következménye. Az emberi kultúra egyik legrégebb óta ismert és használt köve.

Méret: 3,5 cm
Jáde kő
3.100.-Ft

Labradorit marokkő

Csiszolt, polírozott felületén különösen szép kékes interferenciát mutató madagaszkári labradorit kő. Gyűjtemények kedvelt ásványa.

Méret: 3,3 cm
Labradorit kristály
3.200.-Ft

Krizopáz marokkő

Krizopráz mikrokristályos kvarc változat. Szép karakteres zöld színe miatt kedvelt féldrágakő. Az ezoterikus kő gyógyászatban a belső lelki egyensúly megteremtését segíti, valamint az újra kezdés és megújulás problémák leküzdésében van kiemelt szerepe.

Méret: 3,6 cm
Krizopráz kő
3.200.-Ft

Lapis lazuli (lazúrkő) marokkő

Lapis lazuli (lazúrkő) marokkő. Jellegzetes kék színű ásvány világosszürke földpát és aranysárga pirit zárványokkal. Lelőhely Afganisztán. A történelem egyik legrégebb óta használt köve, már az egyiptomi kultúrában dísztárgyakat és ékszereket készítettek belőle. Kiemelkedő jelentősége van az ezoterikában, a homlok vagy harmadikszem csakra köve. Szív és érrendszerre gyakorol jótékony hatást, valamint a félelmekből és szorongásokból eredő pszichés megbetegedések leküzdésében is segít.

Méret: 2,5 cm
Lapis lazuli marokkő
3.300.-Ft

Szivárvány fluorit

Szivárvány fluorit. Fluorit ásvány több színű, sávos szerkeztetű változata domború lapos csiszolású marokkő formában.

Méret: 4,5 cm
Szivárvány fluorit
3.500.-Ft

Opál marokkő

Andenopál Ausztráliából. Sávos szerkezetű fehér-rózsaszín opál különlegességből csiszolt marokkő. Kedvelt ékszerkő és keresett ezoterikus kő is mivel az emberi test sav-bázis egyensúlyára gyakorol jótékony hatást. Baktériumok és paraziták leküzdésében is segít.

Méret: 3.5cm
Opál kő
3.600.-Ft

Apatit ásvány

Apatit ásvány kék színű kristályából csiszolt marokkő. Lelőhely Madagaszkár. Fontos ipari nyersanyag, de ezoterikus hatása miatt a nemeskő gyógyászatban is felhasználják. A csontépítésre és a csontok ideális kémiai összetételét biztosító biológiai folyamatokra ható kő. Kék színű csiszolt kristályai az ékszeriparban is keresettek.

Méret: 4,2 cm
Apatit
3.600.-Ft

Berill marokkő

Berill ásvány áttetsző zöldes színű kristályából forgó dobos csiszolási technikával készült marokkő. Lelőhely Brazília. A berill az ékszeripar kedvelt köve, jó minőségű színes változatai (heliodor, akvamarin, smaragd)különösen értékesek. Ezoterikában az oroszlán jegyben születettek szerencsehozója, a nemeskő terápiában pedig a szív csakra köve.

Méret: 2,8 cm
Berill ásvány
3.700.-Ft

Kianit marokkő

Kianit(disztén) ásvány kék színű remek kristályából csiszolt marokkő különlegesség. Lelőhelye Brazília. A jól fejlett csiszolható kristályok ritkák, az ékszeriparban és a gyűjtők körében is keresettek. Az ezoterikus nemeskő gyógyászatban védőkőként, valamint a megértés és kommunikáció köveként használják.

Méret: 3,6 cm
Kianit marokkő
3.800.-Ft

Malachit marokkő

Sávos szerkezetű extra minőségű zairei malachitból csiszolt marokkő. Látványos rajzolata és élénk zöld színe miatt az egyik legszebb díszítőkő. Régebbi korokban az építészetben is felhasználták, ma főleg az ékszeriparban keresett. Ezoterikus hatású nemeskő, a nyilas jegyűek horoszkóp köve.

Méret: 2,8 cm
Malachit
3.900.-Ft

Cölesztin marokkő

Cölesztin ásvány. Kék színű madagaszkári cölesztin kristályból csiszolt ezoterikus marokkő különlegesség.

Méret: 3,6 cm
Cölesztin marokkő
4.000.-Ft

Marokkő piroxénből

Egy ritka piroxén ásványnak, a hiperszténnek különleges fénytörésű ikerlemezes kristályából csiszolt marokkő különlegesség.

Méret: 4 cm
Hipersztén ásvány
4.400.-Ft

Türkiz kő

Tükiz ásvány Arizónából (USA.) származó jellegzetes tükizkék színű csiszolt felületű darabja. Szép kék eredeti színű darabjai, mint a bemutatott is, keresett ékszeripari nyersanyagok. Az emberi kultúra egyik legrégebb óta ismert és használt nemes drágaköve. A Perzsa és az Egyiptomi birodalomban nagy tiszteletben álló amulettkőként használták. Ma is kedvelt szerencsekő. A darab mérete 23x16 mm, súlya 5,9 gramm.

Méret: 2,3 cm
Tűrkiz
4.500.-Ft

Borostyán marokkő

Borostyánkő. Szerves eredetű ásvány, 50 millió évvel ezelőtt élt fenyőfélék megkövesedett gyantája. A mai fenyőgyantáktól könnyű megkülönböztetni, mert az évmilliók alatt bekövetkezett un. elüvegtelenedés során az anyag szerkezete és fizikai tulajdonságai megváltoztak. A képen lévő nagy tisztaságú darab a Baltikumból, Litvániából származik, mely a leghíresebb előfordulás.

Méret: 3,4 cm
Borostyánkő
4.600.-Ft

Danburit marokkő

Danburit kő. Egy ritka bórtartalmú földpátból, a danburit ásvány fehér színű fennőtt kristályából csiszolt marokkő különlegesség.

Méret: 2,5 cm
Danburit ásvány
4.800.-Ft

Zoizit-Rubin

Zoizit ásvány rubinnal. Kémiai összetétele kalcium-alumínium szilikát, magas hőmérsékleten és nagy nyomáson létrejött kőzetátalakulások során keletkezik. Átlátszó tiszta kristályaiból ékkövek készülnek. A bemutatott kristályos szemcsés kifejlődésű darab lapos, un. szappankő csiszolású, szövetében lévő vörös foltok rubin kristályok.

Méret: 4 cm
Zoizit rubinnal
4.900.-Ft

Azurit marokkő

Azurit kristály csiszolt polírozott felülettel. Indigókék színű, réz-karbonát összetételű ásvány, melynek csiszolható, megmunkálható változata ritkaság. A zöld színű kísérő ásvány malachit.

Méret: 3,5 cm
Azurit
4.900.-Ft

Korall

Vörös szivacskorall ág darab domborúra csiszolva. Természetes színű, kiváló rajzolatú, jó minőségű tömör példány Vietnámból. Ékszeripari felhasználásra alkalmas.

Méret: 3,8 cm
Vörös korall
5.000.-Ft

Sugilit kő

Sugilit marokkő. Dél-Afrikából származó, kiváló lila színű, forgó dobban csiszolt sugilit darab. A sugilit bonyolúlt összetételű litium és mangán tartalmú szilikát ásvány, melynek különleges lila szinét a mangántartalom okozza. Nevét egy japán kutatóról (Dr. Sugi) kapta, aki első darabjait 1944-ben találta egy kirándulás alkalmával. Ezoterikában az új kor köve, keresett az ékszeriparban és kiemelt fontosságú a nemeskőgyógyászatban is, ahol az immunrendszer egyensúlyának köve.

Méret: 2,5 cm
Sugilit ásvány
5.800.-Ft

Vezuvián ásvány

Kuriózum. Zöld színű ritka szilikát ásványból, vezuviánból csiszolt marokkő, mely ebben a méretben, színben és tisztaságban ritkaság. Nevét a Vezúv kráteréről (Monte Somma)kapta, ahol első darabjait találták. Kialakulása különleges földtani körülményekhez kötött, izzó folyékony láva és kalcium tartalmú kőzetek találkozásakor keletkezik a kontakt zónában. Az ásványgyűjtők kedvence, szép zöld darabjaiból ékszerek készülnek és ezoterikus hatása is ismert.

Méret: 3 cm
Vezuvián
5.900.-Ft

Csaroit kő

Csaroit féldrágakő. Lila színű, sávos-szalagos struktúrájú, kalcium és nátrium tartalmú réteg szilikát ásvány. Ritkaság, mindeddig egyetlen lelőhelye ismert Szibériában, ahol vulkáni tevékenységhez kötött metamorf folyamatok során keletkezett. Rendkívűl tetszetős, dekoratív kő, dísztárgyak és ékszerek készülnek belőle.

Méret: 3 cm
Csaroit ásvány
6.000.-Ft

Marokkő zöld turmalinból

Zöld turmalin (verdelit) ásvány zónás szerkezetű, sötétebb és világosabb részeket tartalmazó kristályából csiszolt marokkő. Lelőhely Brazília. Ezoterikus nemeskő. A test hormon háztartásának és a lélek egyensúlyban tartásának köve.

Méret: 3,2 cm
Zöld turmalin
6.400.-Ft

Larimar ásvány

Larimar marokkő. Kékes színű pektolit változat, melynek eddig egyetlen lelőhelye a Domonikai Köztársaság. Páratlan színe miatt az ékszeripar keresett nemesköve. Emellett az ezoterikában is sokat használt ásvány, a torok csakra fontos köve, a légzésre és a légutakra kiváló hatással van.

Méret: 3 cm
Larimar kő
6.500.-Ft

Pietersit marokkő

Pietersit a tigrisszemmel rokonságban lévő igen ritka ásvány, melyet csak az elmúlt század végén ismert meg a világ egy namíbiai lelőhelyről. A rostos szerkezetű kristályok többnyire barnásvörös színűek, ritkán kékek és páratlan fényjátékúak. A bemutatott darab a ritkább kékes módosulat marokkő formára csiszolva.
Megkapó külseje és ritkasága miatt az ékszeriparban is egyre inkább kedvelt. Kiváló stresszoldó ezoterikus hatású és a párkapcsolatok megélésének, az összetartozás tudat erősítésének a köve.

Méret: 3,7 cm
Pietersit
6.500.-Ft

Akvamarin kő

Akvamarin drágakő. Tengerkék színű berill (berillium-alumínium szilikát) változat. Ez a pakisztáni drágakő bányából származó, ragyogó színű kristályból csiszolt marokkő további megmunkálásra, ékszeripari felhasználásra is kiválóan alkalmas.

Méret: 23x12 mm
Akvamarin
9.500.-Ft

Morganit

Morganit (berillváltozat) drágakő minőségű rózsaszínes kristályából csiszolt marokkő. Kiváló színű és tisztaságú különlegesség, lelőhely Pakisztán. További megmunkálásra és ékszeripari felhasználásra is alkalmas.

Méret: 2.5 cm
Morganit ásvány
9.800.-Ft

Tűzopál kaboson

Tűzopál ásvány anyakőzetben. Kaboson formára csiszolt ragyogó színű mexikói tűzopál kő. Ékszeripari felhasználásra, gyűrűbe foglalásra is kiválóan alkalmas.

Méret: 18x15 mm
Tűzopál kaboson
9.800.-Ft

Smaragd kő

Smaragd marokkő. Brazíl drágakő pegmatitból származó domborúan csiszolt smaragd kristály. Gyűjteménybe való, szépen megmunkált, nagy méretű darab. Ezoterikában a szív csakra egyik legfontosabb köve, a vér cukor szintjére gyakorol pozitív hatást.

Méret: 3,5 cm
Smaragd
9.800.-Ft

Rubin marokkő.

Rubin ásvány. Indiai drágakőbányából származó, klasszikus galambvér piros rubin kristályából készült domború csiszolású marokkő. Súlya 24 gramm. A rubin korund változat, kémiai összetétele alumínium oxid. Egyedi vörös színét a kristályrácsba beépülő króm okozza, mely egyben gátolja is a nagy méretű kristályok létrejöttét. Az ékszeripar mellett az ezoterikában is keresett kő. Hatását az 1. gyökér csakrán fejti ki, a vérképző szervek működését segíti. A legértékesebb drágakövek egyike.

Méret: 3 cm
Rubin kristály
12.800.-Ft

Óceán jáspis kő

Óceán jáspis Madagaszkárról származó, megkapóan szép rajzolatú és színű, nagy méretű, csiszolt, polírozott darabja. A felületen több helyen megfigyelhető kis kristály üregek még különlegesebbé teszik a darabot.

Méret: 11 cm
Óceán jáspis
12.900.-Ft

Shattuckit ásvány

Shattuckit marokkő. A shattuckit világos vagy sötét kék színű ritka réz-szilikát ásvány, melynek csak néhány előfordulása ismert a világon. Rézérc telepeken másodlagosan keletkezik, mint pl. Bisbee, USA Arizona, vagy Tsumeb, Namíbia. Felhasználása az ékszer iparra és az ezoterikára korlátozódik, ahol a megújulás, valamint az új élethelyzetekben való helytállást és alkalmazkodást segíti.

Méret: 3,5 cm
Shattuckit ásvány
16.900.-Ft

Topáz marokkő

Topáz ásvány. Brazíliából származó nagyméretű topáz kristályból csiszolt marokkő. A kő enyhén sárgás színű, átlátszó, áttetsző, egy vékony sávban rutil zárványokat tartalmaz, nagysága 4,8 x 3,4 cm. Ezoterikus hatású nemeskő, mely további megmunkálásra és ékszeripari felhasználásra is érdemes.

Méret: 4,8 cm
Topáz kristály
19.500.-Ft

Vissza az oldal tetejére

Ásványbolt

8360 Keszthely, Kossuth u. 8. (sétáló utca)

Ásványbolt budapesti áruátvételi pontja és árubemutatás előzetes egyeztetéssel.

Budapest, Széna tér, Hattyú Ház

Tel.: +36 (30) 273-7823
E-mail: asvanykeszthely@gmail.com
Bolti telefon: +36 (30) 163-4505

Nyitva tartás

Egész évben NYITVA!

Hétfőtől péntekig: 9.30-17.30
Szombaton: 9.30-13.30

A fentitől eltérő időpontokban is nyitva tartunk, előzetes egyeztetés után.